5 beste carburateurreinigers (gids voor 2023) (2023)

Verbeter uw kennis van motoronderhoud met een carburateurreiniger.

Het meest krachtig

5 beste carburateurreinigers (gids voor 2023) (1)

Berryman Chem-Dip carburateur onderdelen reiniger

Een tijdrovende methode om uw carburateur grondig te reinigen.

4/5

Controleer prijs

Waarde methode

5 beste carburateurreinigers (gids voor 2023) (2)

Pine-Sol allesreiniger

Een goedkoop, handig alternatief voor Berryman Chem-Dip.

4/5

Controleer prijs

Beste spuitbusreiniger

5 beste carburateurreinigers (gids voor 2023) (3)

Gumout Jet Spray

Een snelle en gemakkelijke manier om uw carburateur schoon te maken en te onderhouden.

4/5

Controleer prijs

Beste reiniger voor brandstofadditieven

5 beste carburateurreinigers (gids voor 2023) (4)

Zeeschuim SF-16 Motorbehandeling

Een brandstofadditief dat kan helpen om uw carburateur en brandstofsysteem schoon te houden.

4/5

Controleer prijs

5 beste carburateurreinigers (gids voor 2023) (5)

WD-40 Specialist carrosserie- en onderdelenreiniger

(Video) Best carburetor cleaner ever!

Een spuitbus die materiaalophoping op carburateurs oplost.

4/5

Controleer prijs

Terwijl veel moderne voertuigen gebruikenbrandstof injectoren, zijn nog steeds veel auto's en motorfietsen uitgerust met carburateurs die regelmatig onderhoud en reiniging vereisen om in topconditie te presteren. Debeste carburateurreinigersverwijder materiaalafzettingen en roest om ervoor te zorgen dat de juiste lucht-brandstofverhouding wordt gehandhaafd.

Als u een winkel vraagt ​​om uw carburateur schoon te maken, zal een professionele monteur hoogstwaarschijnlijk een sonische reiniger gebruiken. Dit is de snelste en meest efficiënte manier om een ​​vuile carburateur te herstellen. echter, dedoe-het-zelfmonteur heeft waarschijnlijk geen toegang tot zulke dure apparatuur. Het is mogelijk om een ​​carburateur adequaat te onderhouden zonder eenultrasoonechter schoner.

Kopersgids: Beste Carb Cleaner

Voordat u een carburateurreiniger gebruikt, moet u ervoor zorgen dat u over de juiste veiligheidsuitrusting beschikt om bijtende chemicaliën te hanteren. Je zou op zijn minst moeten hebben of kopenbeschermende handschoenenEnbrillen.

Andere hulpmiddelen die u misschien nodig heeft, zijn een harde borstel voor het schrobben van onderdelen en wat draad of een staalborstel voor het schoonmaken van kleine gaatjes, zoals de pilot-jets. In een mum van tijd kun je gitaarsnaren gebruiken als je die hebt liggen, of je kunt eenset carburateurborstels. Als je de soak-methode gebruikt, heb je een grote emmer of kuip nodig.

Over het algemeen zijn er drie populaire methoden om de carburateur thuis schoon te maken: weken, spuiten of een reinigingsmiddel gebruikenbrandstof additief. Om uw carburateur in de beste vorm te houden, wilt u ze alle drie gebruiken.

Inweken

Om de meerderheid van te verwijderenopbouwenin uw carburateur en laat hem als nieuw werken, u moet hem in een chemische oplossing laten weken. Soak- of dip-reinigingsmethoden gebruiken een bijtende chemische stof omroest verwijderenen afzettingen in alle gaatjes van je carb.

Weken is tijdrovend en kan een frustrerende handeling zijn voor degenen die niet mechanisch geneigd zijn. U kunt uw carburateur niet zomaar in de oplossing dompelen, omdat de chemicaliën die de carburateur reinigen de rubberen afdichtingen kunnen aantasten. U moet uw carburateur voor het bad demonteren en daarna weer in elkaar zetten.

Nadat u alleen de metalen onderdelen hebt geweekt (meestal gedurende minstens een dag, zo niet langer), moet u uw carburateur schrobben om overtollig water te verwijderensmurrie. Hier wilt u misschien ook eenspuitbusom eventueel achtergebleven materiaal los te maken.

Spuitbus

Eenspuitbusgebruikt druk om los te komensmurrieen breng de chemicaliën aan die uw carburateur kunnen reinigen. Gebruikt in combinatie met een borstel, kan dit een goed middel zijn om grote blokkades in uw carburateur los te maken en deze snel aan het werk te krijgen. Houd er rekening mee dat dit uw carburateur niet zo volledig zal reinigen als de doorweekmethode.

U kunt uw carburateur verwijderen voordat u eenspuitbus, of gebruik het zonder uw carburateur helemaal uit het voertuig te verwijderen.

Brandstofadditief

Je kunt vindenbrandstof additievendie u rechtstreeks in uw benzinetank giet om uw carburateur schoon te maken zonder deze ooit uit uw voertuig te verwijderen. Dit is de snelste en eenvoudigste manier om uw carburateur schoon te maken. Het additief vermengt zich met uw brandstof en reinigt de carburateur enbrandstof systeem.

Terwijl eenbrandstof additiefis de gemakkelijkste methode om toe te passen, het is ook de minst effectieve manier om een ​​carburateur schoon te maken.Brandstof-additiefreinigingsmiddelen zijn handig voor het onderhoud van een carburateur en het vertragen van de snelheid waarmee deze verstopt raakt. Als uw carburateur echter al verstopt is, veel lawaai maakt of niet goed functioneert omdat hij moet worden schoongemaakt, abrandstof additiefbiedt waarschijnlijk geen oplossing.

Soorten carburateurreinigers

Als u een klant bent die een carburateurreiniger wil kopen, houd er dan rekening mee dat er verschillende soorten beschikbaar zijn:

 • Dompelkan: Zoals we hierboven vermeldden, is deze methode voor de meer veeleisende autobezitter die tijd heeft om een ​​carburateur volledig te demonteren en verschillende onderdelen te laten weken.
 • Gechloreerd: Gechloreerde reinigingsmiddelen zijn de beste optie voor het opruimen van zwaar slib. Dat gezegd hebbende, de chemicaliën die ze tot zware schoonmaakmiddelen maken, maken ze ook verboden voor verkoop in Californië.
 • Niet-gechloreerd: Niet-gechloreerde reinigingsmiddelen zijn een minder giftige optie en zijn zachter voor plastic onderdelen. Dit zijn de meest beschikbare carburateurreinigers.

5 beste carburateurreinigers

Onze beoordelingsnormen

Om de carburateurreinigers te selecteren die in deze kopersgids worden genoemd, raadplegen we ons netwerk van experts voor hun mening over carburateurs. Deze experts hebben samen meer dan 100 jaar ervaring op het gebied van aftermarket-auto's, variërend van detaillering tot accessoires tot banden en alles daartussenin. Deze experts hebben ons geholpen de kwaliteiten te identificeren die het belangrijkst zijn voor iemand die op zoek is naar een carburateurreiniger en de opvallende merken in elke categorie.

Ons team heeft vervolgens tientallen bronnen uitgekamd, zoals forums voor doe-het-zelvers en autoliefhebbers, fabrikant- en carburateurspecifieke websites, instructiehandleidingen van fabrikanten en recensies van online retailers. We besteden bijzonder veel aandacht aan kwaliteitsbeoordelingen en aanbevelingen die de kwaliteit van garanties, klantenservice, bouwkwaliteit, materialen en algehele betrouwbaarheid benadrukken.

We hebben ook rekening gehouden met de kwantiteit en kwaliteit van beoordelingen van online retailers van websites zoals Amazon, RealTruck, Advance Auto Parts en meer. We hebben gekeken naar factoren zoals opmerkelijke klantrecensies, prijzen, betekenisvolle superlatieven en het in aanmerking komen voor korting op verzending. We hebben het onderzoek gedaan, zodat u dat niet hoeft te doen.

Waarom u ons kunt vertrouwen

Sinds 2020 hebben we meer dan 200 beoordelingen van autoproducten gepubliceerd om het winkelen voor autoproducten gemakkelijker te maken. Ons team van schrijvers, redacteuren, onderzoekers en productexperts werkt samen om topproducten grondig te onderzoeken. We proberen waar mogelijk interne tests uit te voeren op echte voertuigen voordat we onze aanbevelingen doen.

Wanneer testen echter niet haalbaar is, is ons doel om uw leven gemakkelijker te maken door al het online onderzoek voor u te doen en dat onderzoek te presenteren in de vorm van gemakkelijk leesbare productvergelijkingen en kopersgidsen, in plaats van regelrechte aanbevelingen. Voor meer informatie over onze testmethodologie en hoe we elk product evalueren, bekijk onzemethodologie pagina hier.

# 1 Krachtigste: Berryman Chem-Dip carburateuronderdelenreiniger

Het meest krachtig

4/5

5 beste carburateurreinigers (gids voor 2023) (7)
5 beste carburateurreinigers (gids voor 2023) (8)
(Video) Top 4 best Motorcycle Carb Cleaners 2023

BerrymanChem-Dipis de go-to-methode voor het schoonmaken van eenvuile carburateur. Tenzij je een sonische reiniger hebt, is het weken van je carburateur in een chemische oplossing de beste manier om hem volledig schoon te maken.Berrymansproduct is uitstekend geschikt voor carburateurreiniging en wordt zelfs geleverd met een zeef die u kunt gebruiken om uw carburateur rechtstreeks in de emmer te laten weken.

Deze oplossing is veilig voor gebruik op plastic, rubberen en geverfde onderdelen, wat betekent dat je je carburateur kunt laten weken zonder volledige demontage, hoewel je misschien eerst je carburateur wilt demonteren om hem gemakkelijker schoon te maken.

VoordelenReinigt diep elk hoekje en gaatje

nadelenTijdrovendMoet uit het voertuig worden verwijderd

Belangrijkste kenmerken

 • Kosten: Ongeveer $ 40
 • Schonere soort: Geniet
 • Veilig voor gebruik op plastic, rubber en vinyl
 • VOC-conform

Wat klanten zeggen

Amazon-beoordelingsscore: 4,6 uit 5 op basis van meer dan 1.700 beoordelingen

De overgrote meerderheid van de beoordelingen is afkomstig van mensen die het product 5 sterren geven en beweren dat het precies werkt zoals geadverteerd.

Sommige oude gebruikers hebben opgemerkt dat de meest recenteBerrymanformule is minder agressief dan de oudere versie en klaagt dat het niet zo goed werkt. Ook zijn er klachten over blikken die gedeukt aankomen. De instructies zeggen om items 30 minuten te laten weken, maar de meeste beweren dat het minstens een dag duurtBerrymanom zijn magie volledig te laten werken.

Waar is het goed voor?

Berrymanis de beste optie voor diegenen die hun carburateur grondig willen reinigen. Door je carburateur volledig te laten weken, kan deze chem-dip gom, sludge,vernis, olie,koolstofafzettingen, en vet. U wilt ook wat borstels of draden om injectoren en kleppen te schrobben.

#2 Waardemethode: Pine-Sol allesreiniger

Ja,Pine-Sol®kan worden gebruikt als carburateurreiniger. De methode is hetzelfde als gebruikenBerryman: Demonteer uw carburateur en week hem totdat het vuil loskomt, zodat u het kunt wegschrobben met een staalborstel. In tegenstelling tot Berryman kan Pine-Sol rubberen, vinyl en plastic onderdelen eroderen, dus laat alleen de metalen delen van je carburateur in deze oplossing weken.

Pine-Sol kan ook langer duren danBerrymanom effectief te zijn, maar u zult minstens 24 uur willen weken om eenschone carburateur.

VoordelenDiepe reinigingGoedkoop

nadelenTijdrovendMoet meerdere dagen wekenMoet de carburateur uit het voertuig verwijderen

Belangrijkste kenmerken

 • Kosten:Rondom$ 15 (voor twee flessen van 40,0 ounce)
 • Type reiniger:Geniet
 • Frisse dennengeur
 • Kan ook in en om het huis worden gebruikt

Wat klanten zeggen

Amazon-beoordelingsscore: 4,8 uit 5 op basis van meer dan 10.000 beoordelingen

Natuurlijk gebruiken de meeste recensenten Pine-Sol niet als carburateurreiniger en beoordelen ze het als een allesreiniger. Velen merken op dat de reiniger sterk is en uitstekend kan verwijderenvuil, vet ensmurrie.

De meeste klachten verwijzen naar de geur, die blijkbaar anders is (en erger, volgens recensenten) dan de oude formule.

Waar is het goed voor?

Dit is een goede optie voor diegenen die tegen lage kosten een diepe carburateurreiniging willen. Misschien heb je al wat Pine-Sol in huis. Het gebruik van Pine-Sol kan een langere inweekperiode vereisen dan het gebruik van een speciaal gemaakte carburateurreiniger zoalsBerrymanChem-Dip.

#3 Beste spuitbusreiniger: Gumout Jet Spray

Beste spuitbusreiniger

4/5

5 beste carburateurreinigers (gids voor 2023) (11)
5 beste carburateurreinigers (gids voor 2023) (12)
(Video) Best Carburetor Cleaner for Extremley Gummed up Carbs: How to Use and Less $ than Ultrasonic

Als u op zoek bent naar een snellere manier om uw carburateur te onderhouden, probeer dan eenspuitbusleuk vindengumout®Jet-spray.gumoutkan afzettingen snel verwijderen van verstoptluchtinlaatkleppen enbrandstof injectiestortkokers. Zelfs als je je carburateur doorweekt, heb je misschien eenaërosolschoner alsgumoutom de zwaarste afzettingen te helpen verwijderen.

VoordelenSnelKan verstoppingen opruimenKan worden gebruikt zonder de carburateur van het voertuig te verwijderen

nadelenNiet zo effectief als weken

Belangrijkste kenmerken

 • Kosten:Rondom$ 12
 • Schonere soort: Spuitbus
 • Snel rijden
 • Kan worden gebruikt zonder de carburateur te verwijderen

Wat klanten zeggen

Amazon-beoordelingsscore: 4,7 uit 5 op basis van meer dan 6.000 beoordelingen

Er zijn talloze meldingen van consumenten die met succes hun carburateurs hebben ontstopt of hersteld met behulp vangumout. Houd er echter rekening mee dat dit type spray een carburateur niet volledig kan reinigen. Daarvoor moet je je carburateur laten weken. Watgumoutkan (en is goed in volgens recensenten) is klein ontstoppenopbouwen reinig de buitenkant van de carburateurvuilen olie.

Waar is het goed voor?

gumoutis debeste carburateurreinigervoor wie haast heeft. Als je moet losmakensmurrieen geen tijd hebt om je carburateur uit elkaar te halen om hem een ​​dag te laten weken, gebruik dan eenaërosolschoner. Deze reinigers reinigen niet op hetzelfde niveau als de inweekmethode, maar ze zijn effectief in het verwijderen van grote verstoppingen en het onderhouden van uw carburateur.

Het grootste voordeel van het gebruik van eenspuitbusis dat u de carburateur niet hoeft te verwijderen om hem aan te brengen, hoewel u misschien de beste resultaten krijgt als u eerst uw carburateur verwijdert en elk onderdeel met een borstel of draad reinigt.

We konden geen productspecificaties vinden vangumoutbeweren dat dit product veilig is voor rubber, dus pas op dat u deze spray niet aanbrengt op delen van uw carburateur waar zich rubberen of plastic onderdelen bevinden.

# 4 Beste brandstofadditiefreiniger: zeeschuim SF-16 motorbehandeling

Ditbrandstof additief schoner werktom uw carburateur en andere schoon te makenmotor onderdelenterwijl brandstof door uw systeem stroomt. Abrandstof injector reinigeris vooral goed om uw auto te onderhouden en in goede staat te houden nadat deze grondig is gereinigd. De reiniger stroomt niet alleen door uw carburateur maar ook door uw brandstofleidingen en kan verbeterenbrandstof economie. Verwacht niet dat een additieve reiniger een bijzonder probleem zal oplossen of oplossenvuile carburateur, dat zal meer werk van uw kant vergen.

Additieven zoalsZeeschuimSF-16zijn effectief in het schoonhouden van een carburateur en het verlengen van de tijd die u nodig heeft om hem opnieuw te laten weken. Door dit product een paar keer per jaar te gebruiken, kunt u grote problemen voorkomenopbouwvansmurriein de eerste plaats, bespaart u werk op de weg.

VoordelenMakkelijk te gebruikenSnelVerminder opbouw als het zich voordoetVerbetert de motorprestaties

nadelenMaakt een carburateur niet volledig schoon, beter voor regelmatig onderhoud

Belangrijkste kenmerken

 • Kosten: Ongeveer $ 13
 • Schonere soort: Brandstof additief
 • Maakt kauwgom vloeibaar envernis
 • Environmental Protection Agency (EPA) geregistreerd
 • 100 procent pure aardolie

Wat klanten zeggen

Amazon-beoordelingsscore: 4,8 uit 5 op basis van ongeveer 20.000 beoordelingen

Veel tevreden klanten zeggen dat hun motor rammelde en dat ze enkele prestatieproblemen ondervonden die met een blikje werden opgelostZeeschuim. Het leuke van dit product is dat het kan worden gebruikt om je hele brandstofleiding leeg te maken en niet alleen de carburateur.

Negatieve beoordelingen komen van mensen die niet zeker weten of het product effectief is. Ze vermelden het gebruik ervan zonder waarneembaar effect. Velen melden dat ze gedeukte blikjes hebben ontvangen.

(Video) Best Ultrasonic Gun Cleaner 2023 🔶 Top 5 Ultrasonic Gun Cleaner Reviews

Waar is het goed voor?

Abrandstof additiefleuk vindenZeeschuimSF-16 is de gemakkelijkste manier om een ​​carburateur schoon te maken en te onderhouden. Het enige dat u hoeft te doen, is het een paar keer per jaar aan uw brandstoftank toevoegen en u kunt helpen uw jets vrij te houdensmurrieen verstoppingen. Dit type reiniger kan ook helpen verbeterenbrandstofefficiëntieEn verbeterenuitstoot.

Zeeschuimkan helpen voorkomensmurrievan ophoping in uw carburateur, maar het kan een reeds geback-upte carburateur niet reinigen. Daarvoor moet je je carburateur laten weken in eenoplosmiddelduik.

#5 WD-40 Specialist carrosserie- en onderdelenreiniger

WD-40maakt betrouwbaarspuitbuscarburateurreiniger die veel van dezelfde voordelen deelt alsgumoutJet-spray. Als u op zoek bent naar eenaërosolreiniger, zowel WD-40 alsgumoutzijn betrouwbare keuzes en het kan de moeite waard zijn om ze allemaal te proberen om erachter te komen welke je voorkeur heeft.

VoordelenSnelle manier om verstoppingen en opbouw te verwijderenKan worden gebruikt zonder de carburateur van het voertuig te verwijderen

nadelenNiet zo effectief als weken

Belangrijkste kenmerken

 • Kosten: Ongeveer $ 7
 • Schonere soort:Spuitbus
 • Kan geen kwaadzuurstof sensorenofkatalysatoren
 • Alles-in-één reiniger voor carburateur,gasklephuis, Enongelakte metalen onderdelen

Wat klanten zeggen

Amazon-beoordelingsscore: 4,7 uit 5 op basis van meer dan 2.400 beoordelingen

De meesten vonden succes door dit te gebruikenspuitbusreiniger om de buitenkant van hun carburateur te herstellen. Het is een betrouwbaar product voor het onderhoud van eenschone carburateur, hoewel het geen wonderproduct is dat je koolhydraten ongerept kan maken.

Klachten komen van gebruikers die klagen dat deze spray niet groot kan oplossenopbouwvanverontreinigingen. Er zijn maar weinig carburateursprays die effectief zijn voor een dergelijke taak, en een chemische weekbeurt wordt aanbevolen als u een grondige reiniging nodig heeft.

Waar is het goed voor?

Zoals elkespuitbus, WD-40 maakt uw carburateur niet helemaal schoon. Deze sprays kunnen het best worden gebruikt voor het reinigen van de buitenkant en het verwijderen van grote verstoppingen of in combinatie met een chemische inweekbeurt. Alsgumoutniet de resultaten biedt die u van een spray verwacht, kunt u WD-40 als alternatief proberen.

Hoe een carburateur schoon te maken

Als uw carburateur een grondige schoonmaakbeurt nodig heeft, breng hem dan naar een winkel of maak hem schoon met een weekreiniger. De onderstaande stappen bieden een algemeen overzicht van wat u moet doen.

 1. Verwijder de te reinigen carburateur(s). Zorg ervoor dat u elke carburateur en zijn onderdelen scheidt en labelt, zodat ze niet door elkaar worden gehaald.
 2. Haal de carburateur(s) uit elkaar. Als u niet bekend bent met de onderdelen van uw carburateur, wilt u misschien onderweg foto's maken om te helpen bij het opnieuw monteren.
 3. Verwijder alle niet-metalen onderdelen van de carburateur. U wilt deze niet laten weken, omdat de bijtende chemicaliën de rubberen afdichtingen kunnen aantasten.
 4. Week de metalen onderdelen in een carburateurreiniger chem dip. Minimaal 24 uur laten weken, maar je kunt langer weken.
 5. Gebruik een borstel (en handschoenen en een veiligheidsbril) om alle gaten en jets schoon te maken.
 6. Zet de carburateur(s) weer in elkaar.
 7. Maak de carburateur(s) weer vast.

Nadat u klaar bent met schoonmaken, wilt u misschien eenaërosolschoner rond de inlaat voor een goede dosis, dit is ook een goed moment om eencarb-reiniging brandstof additiefaan je brandstof.

Beste carburateurreinigers: bottom line

Wij kozenBerryman Chem-Dipals onze beste keuze vanwege de agressieve reinigingsformule die nog steeds veilig te gebruiken is op niet-metalen delen van de carburateur. Toch erkennen we dat dit de meest betrokken route is voor het reinigen van een carburateur.

Mensen die op zoek zijn naar de beste carb-reiniger die niet gedemonteerd hoeft te worden, moeten kijken naar opties voor aerosol of brandstofadditieven. Het biedt misschien niet zo'n grondige reiniging als een inweekmethode, maar het werkt snel.

MerkSchonere soort
Berryman Chem-DipGeniet
Pine-SolGeniet
Gumout Jet SpraySpuitbus
Zeeschuim SF-16Brandstof additief
WD-40Spuitbus

Carburateurreinigers: veelgestelde vragen

*Gegevens correct op het moment van publicatie.

5 beste carburateurreinigers (gids voor 2023) (17)

Wil Moore Senior Schrijver – Motor1 Review Team

Videos

1. Top 10 Cordless Impact Wrenches for Automotive in 2023 (Top Picks)
(Auto Gear)
2. 5 Best Snow Blowers You Can Buy In 2023
(BestProducts)
3. Carburetor Confusion! What's the Best Setup? | Engine Masters | MotorTrend
(MotorTrend Channel)
4. Top 5 Best FREE ANTIVIRUS Software
(Brett In Tech)
5. 66 Most Useful Websites Everyone Should Know!
(Brett In Tech)
6. 5 Best Floorstanding Speakers 2023
(HowMuchTech)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Domingo Moore

Last Updated: 29/08/2023

Views: 6291

Rating: 4.2 / 5 (53 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Domingo Moore

Birthday: 1997-05-20

Address: 6485 Kohler Route, Antonioton, VT 77375-0299

Phone: +3213869077934

Job: Sales Analyst

Hobby: Kayaking, Roller skating, Cabaret, Rugby, Homebrewing, Creative writing, amateur radio

Introduction: My name is Domingo Moore, I am a attractive, gorgeous, funny, jolly, spotless, nice, fantastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.