Brandstofsysteemreiniger De moeite waard? (Vragen over injectorreiniger) | Schokkend! (2023)

Hoe vaak heeft uw monteur u brandstofinjectorreiniger aanbevolen? Ik wed dat dit vaak gebeurt en je kunt je afvragen of brandstofsysteemreinigers 'slangenolie' zijn.Werkt injectorreiniger echt?Vandaag vinden we proberen uit te vinden.

Inhoud

Wat doet Brandstofinjectorreiniger?

Injectorreinigers zijn in feite oplosmiddelen die de brandstofbanen helpen schoon te maken. Deze flessen brandstofsysteemreinigers worden in de brandstoftank gegoten. Ze beginnen te werken om het hele brandstofsysteem schoon te maken door de kauwgom en andere resten die zich in de brandstofleidingen hebben verzameld op te lossen. Hoewel het brandstoffilter voorkomt dat vuil het brandstofinjectiesysteem binnendringt, gaan er vaak kleine deeltjes en gomachtige resten doorheen.Weet wat de symptomen zijn van een slecht brandstoffilter.

Brandstofinjectorreinigers zijn brandbare oplosmiddelen, daarom verbranden ze in de motor terwijl deze draait.

Drie van de meest voorkomende ingrediënten in de brandstofinjectorreiniger zijn polyetheramine, polyisobutyleen en polyisobutyleenamine. Laten we begrijpen waarom ze zijn toegevoegd.

Polyetheramine:Polyetheramine wordt gebruikt voor zowel benzine- als dieseltoepassingen. Er wordt gezegd dat het overslaan en kloppen van de motor vermindert. Het is ook effectief in het verwijderen van overtollig vocht uit de brandstofleiding. Deze chemische stof helpt echt als er oud gas in de brandstoftank zit dat de brandstofleiding alleen maar blokkeert en niet verbrandt.

Polyisobutyleen:Net als de polyetheramine heeft ook de polyisobutyleen vergelijkbare reinigende eigenschappen. In feite zijn beide qua chemische samenstelling vrij dichtbij. De meeste injectorreinigingsbedrijven labelen het als 'PIB' op hun producten.

Polyetheramine (ERWT):PEA wordt toegevoegd aan de injectorreinigers zodat het vaste afzettingen in de brandstofleidingen kan oplossen. Vaste afzettingen kunnen het brandstofsysteem verstoppen en dit vermindert de rijeigenschappen van de auto. Verminderde brandstoftoevoer kan ook de kans op kloppen vergroten. Dit is een veel sterkere chemische stof dan de vorige twee, daarom kan het toevoegen van te veel ervan ook problemen veroorzaken.

Werkt Injector Cleaner echt?

Hoewel injectorreinigers al tientallen jaren op de markt zijn, konden we er geen gepubliceerd vindenstudiedoor een wetenschappelijk onderzoeksinstituut. Het is echter veilig om te zeggen dat de brandstofsysteemreiniger echt werkt. Maar alleen bij correct gebruik.

Als de opbouw van afzettingen te veel is, zullen gewone injectorreiniger-oplosmiddelen niet effectief zijn. Dat komt omdat er veel wet- en regelgeving is die bedrijven niet toestaat om openlijk agressieve chemicaliën te verkopen.

Bij ernstige aanslag en verstuiververstopping is de injectorreinigingsmachine het meest effectief. Hiervoor moeten injectoren uit de auto worden verwijderd en worden gereinigd met behulp van een reinigingsmiddel onder druk.Deze machine wordt gebruikt om ernstige verstoppingen van injectoren te reinigen (video):

Problemen opgelost door injectorreiniger?

Koolafzetting bij de inlaatkleppen

Brandstofbedrijven zeggen dat ze al additieven toevoegen die koolstofophoping voorkomen. Maar de waarheid is dat koolstofophoping een reëel probleem is dat het gebruik van brandstofinjectorreinigers vereist.

De achterkant van de inlaatklep kan een laag koolstof verzamelen. Dit kan de snelheid van het brandstofmengsel verminderen en ook voorkomen dat de klep goed afdicht.

Afgezien hiervan zijn er ook andere gebieden die gevoelig zijn voor koolstofophoping. Dit omvat zuigerkop, inlaatspruitstuk en cilinderkop. Brandstofinjector reiniger is de beste oplossing om deze koolafzetting te verwijderen. U kunt een beter lopende motor verwachten na het gebruik van injectorreiniger.

Overmatige koolstofophoping op de kleppen kan echter alleen worden verwijderd door de motor te openen. Als je een aarzelende motor hebt, is het de moeite waard om een ​​goede injectorreiniger uit te proberen.

Verminderde acceleratie en brandstofefficiëntie

De moderne brandstofinjectoren werken met nauwe toleranties waardoor brandstof onder druk wordt geduwd. Voor een goede werking moeten de injectoren verstoven brandstofnevel afgeven wanneer daarom wordt gevraagd. De verstopping van de fijne kanalen in de injectoren kan de werking ervan verstoren.
Wanneer het spuitpatroon en de druk niet zijn wat nodig is, kan de auto ruw gaan lopen. Dit verminderde ook de brandstofefficiëntie omdat de brandstofdruppels in de mist niet goed worden verneveld. Brandstofinjectorreiniger werkt goed om dit probleem op te lossen.

hoe brandstofinjectorreiniger in de benzinetank te gebruiken

Er zijn tegenwoordig zoveel brandstofinjectoren op de markt dat het altijd wordt aanbevolen om eerst de gebruiksaanwijzing te lezen. Als de concentratie van de brandstofinjector te hoog is, kan dit ook enige schade veroorzaken.

Over het algemeen is een volle fles brandstofinjector goed voor ongeveer 50 liter brandstof. De inhoud van de brandstoftank van uw auto kan variëren van 35 tot 70 liter.

Dus hoe moet je het gebruiken? Het is het beste om brandstofinjectorreiniger te gebruiken vlak voordat u uw brandstoftank bijvult. Bij uw volgende bezoek aan het tankstation eerst injectorreiniger inschenken en daarna brandstof bijvullen. Hierdoor kan de injectorreiniger zich goed mengen met de brandstof. Onthoud: Laat de brandstoftank bijna leeg raken voordat u hem weer vult (verdun het mengsel niet).

Dat is het. Uw eerste cyclus van injectorreiniging is voltooid nadat dit brandstofmengsel is verbrand. Meestal is dit voldoende om enkele prestatieverbeteringen op te merken, maar u kunt een andere cyclus doorlopen als u niet tevreden bent.

Hoe vaak moet je het gebruiken

Het wordt vaak aanbevolen om elke 10.000 km een ​​brandstofinjectorreiniger te gebruiken. Als u echter vermoedt dat de brandstofkwaliteit in uw regio niet geweldig is, dan is elke 5.000 km een ​​goede keuze.

Maar nogmaals, met zoveel injectorreinigers met verschillende sterktes, is het het beste om te verwijzen naar wat de fabrikant van het product suggereert.

Beste brandstofinjectorreinigers voor benzineauto's

Als je niet zeker weet wat dejuiste brandstofsysteemreinigervoor uw auto, dan zijn hier onze favoriete producten:

Chevron Techron Concentraat Plus

Dit is de best verkopende brandstofsysteemreiniger van Amazon USA voor benzinemotoren

Liqui Moly Benzine Injector Reiniger

Deze injectorreiniger is geschikt voor alle benzinemotoren. Liqui moly injectorreiniger is getest op veiligheid voor katalysatoren en turbo's. Deze fles van 300 ml is goed voor 70 liter benzinetank.

Dit is wat de fabrikant beweert: “Verwijdert afzettingen op injectiekleppen, inlaatkleppen, bougies en in de verbrandingskamer en voorkomt dat ze zich opnieuw vormen. Elimineert startproblemen en ruw draaien van de motor. Zorgt voor alle componenten in het benzine-injectiesysteem. Beschermt het gehele brandstofsysteem tegen corrosie. Verbetert de gasrespons en compressie. Optimaliseert de emissietestwaarden en prestaties van de motor. Schone motoren hebben minder brandstof nodig en verminderen de uitstoot.”Controleer prijs op Amazon-hier

STP Super Geconcentreerde Injectorreiniger

Fabrikant zegt: “STP Super Concentrated Fuel Injector Cleaner bevat geconcentreerde reinigingsmiddelen die helpen bij het oplossen en verwijderen van schadelijke koolstof-, gom- en vernisafzettingen op brandstofinjectoren. Zonder reiniging kunnen afzettingen leiden tot moeilijk starten, verlies van acceleratie en ruw stationair draaien. Dit product is gemaakt met vliegtuigbrandstof, een hoogwaardige drager van actieve ingrediënten.”

Het wordt geleverd in een fles van 354 ml die goed is voor 65 liter brandstof.Controleer de prijs op Amazon-hier

Brandstofinjectorreiniger voor dieselauto

Liqui Moly Super Diesel-additief

Fabrikant zegt: “Het vermindert de slijtage van de brandstofpomp, verlengt de levensduur van de apparatuur. Verbetert motorprestaties en emissiecontrole. Voorkomt roest en vervuiling in brandstoftank, leidingen en injectiesysteem. Verbetert de economie.”

Dit product is getest om veilig te zijn voor turboauto's. Eén fles is voldoende voor 75 liter brandstof.Controleer de prijs op Amazon-hier

Abro DI-502 Diesel Injector Reiniger

Dit product claimt de aarzeling van de dieselmotor te stoppen, helpt water uit de dieselbrandstoftank te verwijderen en de kilometerstand te verbeteren door kauwgom en afzettingen op te lossen.Controleer de prijs op Amazon-Hier

Ik hoop dat u nu antwoord heeft op uw vragen over injectorreinigers. Als u nog andere vragen heeft, kunt u ons dit laten weten in het opmerkingengedeelte.

Bekijk deze video voor meer informatie over injectorreinigers en andere additieven:

Weet ook:Hoe zorg je voor je auto met turbocompressor?

Hoe vaak moet ik injectorreiniger gebruiken?

Over het algemeen wordt aanbevolen om elke 10.000 km brandstofinjectorreiniger te gebruiken. Als u echter vermoedt dat de brandstofkwaliteit in uw omgeving niet goed is, probeer dan elke 5.000 km injectorreiniger toe te voegen

Kan brandstofinjectorreiniger problemen veroorzaken?

Ja, in zeldzame gevallen kunnen brandstofinjectorreinigers problemen veroorzaken met de O2-sensor of katalysator. Zorg er als voorzorgsmaatregel voor dat de brandstofsysteemreiniger geschikt is voor uw specifieke brandstoftype: diesel of benzine/benzine. Voeg ook niet te veel reinigingsmiddel toe aan de benzinetank. Idealiter wordt een volle fles injectorreiniger gebruikt met een volle tank benzine.

Wat zijn de symptomen van een verstopte brandstofinjector?

Symptomen van een slechte injector zijn onder meer: ​​verminderde acceleratie, lager brandstofverbruik, bokken onder motorbelasting, sputteren, koolstofafzetting bij uitlaatuiteinden.

  • Auteur
  • recente berichten

Siddharta Sharma

Siddharth is altijd gepassioneerd geweest door auto's en fietsen. Hij was het soort kind dat altijd het nieuwste tijdschrift Auto in zijn schooltas had. Hij had de droom om een ​​professionele coureur te worden. Uiteindelijk merkte hij in 2012 dat hij als rookie-coureur racete in het nationale racekampioenschap Polo R Cup. Na verloop van tijd moest hij het zeil bijstellen en de autojournalistiek ingaan om te blijven genieten van machines op wielen.

Laatste berichten door Siddharth Sharma(alles zien)

  • Kosten van het verversen van transmissievloeistof- 23 augustus 2021
  • 5 Symptomen van opgeblazen koppakking- 16 augustus 2021
  • 7 Symptomen van een slechte brandstofpomp- 11 augustus 2021

Samenvatting

Brandstofsysteemreiniger De moeite waard? (Vragen over injectorreiniger) | Schokkend! (6)

Artikel naam

Werkt brandstofinjectorreiniger?

Beschrijving

We worden allemaal door monteurs aanbevolen om af en toe brandstofinjectorreiniger aan de brandstoftank toe te voegen. Laten we bespreken of het echt helpt om de motor gezond te houden. Wat zijn de beste brandstofsysteemreinigers die compatibel zijn met uw motor? Ingrediënten van injectorreinigers.

Auteur

Siddharta Sharma

Uitgever naam

Autoverkeer knooppunt

Uitgeverslogo

Brandstofsysteemreiniger De moeite waard? (Vragen over injectorreiniger) | Schokkend! (7)

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Otha Schamberger

Last Updated: 05/08/2023

Views: 6295

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Otha Schamberger

Birthday: 1999-08-15

Address: Suite 490 606 Hammes Ferry, Carterhaven, IL 62290

Phone: +8557035444877

Job: Forward IT Agent

Hobby: Fishing, Flying, Jewelry making, Digital arts, Sand art, Parkour, tabletop games

Introduction: My name is Otha Schamberger, I am a vast, good, healthy, cheerful, energetic, gorgeous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.